• “Help mijn man is Klusser!”

    5 juni 2017
  • In het RTL4 programma “Help, mijn man is klusser!” helpt John Williams gezinnen die al jaren zonder gas, licht en/of stromend water in hun garage wonen, omdat het manlief maar niet lukt hun klushuis enigszins bewoonbaar te maken. De badkamer staat altijd hoog op het wensenlijstje van de vrouw des huizes. Gelukkig is daar John Williams, die zich meldt met het immer optimistische klusteam. Mits manlief meewerkt gaan zij aan de slag. Met de badkamer. En de relatie. Want die stond de afgelopen jaren iets minder hoog op het wensenlijstje. Aan het einde van de week zie je een opgeluchte vrouw en (meestal) ook man. Project geslaagd, huwelijk gered……..??? Ik vraag het mij af.

    Structureel is er tussen hen natuurlijk niks veranderd. Negatieve interactie-patronen tussen partners doorbreek je namelijk niet zomaar. Dat vraagt tijd en oefening. En professionele begeleiding. Deze mensen zouden dus pas echt geholpen zijn met nog een paar sessies bij een relatietherapeut.

    Mijn advies: een nieuwe badkamer/keuken/inrichting/nog een kind of een ander huis lossen de problemen in je relatie echt niet op! Je kunt er beter samen over gaan praten bij een relatietherapeut, daar valt zoveel te halen!